A fűtésszerelő telefonszáma

A jó padlófűtés kiépítésének szabályai

A jó padlófűtés kiépítésének szabályai
Hazánkban a padlófűtés több mint 3 évtizede van jelen és magas komfortérzetet biztosító tulajdonsága miatt mind elterjedtebb. Mivel a hidegburkolattal – járólappal – ellátott helyiségekben is biztosítja a kellemes meleget, sokan döntenek mellette. A padlófűtési rendszerek igen sokfélék lehetnek felépítésüket és a felhasznált anyagokat tekintve, ám bizonyos szabályok valamennyi rendszerre nézve érvényesek.

Ha jó padlófűtést szeretnénk, elsősorban azzal kell tisztában lenni, hogy ezt a fűtési módszert csak olyan helyiségekben alkalmazhatjuk, ahol a padló alól érkező meleg képes pótolni a hőveszteséget. Azaz, ha a helyiségnek rossz a szigetelése vagy nagy üvegfelületekkel rendelkezik, akkor a padlófűtés nem ideális választás, illetve mellé még kiegészítő fűtési rendszerről is gondoskodni kell.

A padlófűtés csővezetékének anyaga lehet műanyag vagy réz, napjainkban főként az ötrétegű műanyag csövet alkalmazzák. A csővezeték alá helyezzünk szigetelő réteget, majd erre fektessük rá a fűtőcsöveket egymástól minimum 10, maximum 30 cm-es távolságban. Napjainkban általában előregyártott szigetelő táblákat alkalmaznak, melyeken a csövek rögzítését könnyebb megoldani. Nagyon fontos, hogy a cső az egész helyiségben azonos szintben legyen lefektetve. Amennyiben a helyiségen belül akár minimális szinteltérés is van, azt külön csőkígyó lefektetésével oldjuk meg. A leghatékonyabb módszer a kettős csigavonal lefektetés.

Fűtésszerelés Budapesten és a környező településeken. Csőtörések és szivárgások felderítése,  gyors hibaelhárítással. Vízmelegítők cseréje és kazánok cseréje. Központi fűtés rendszerek javítása és szerelése, keringető szivattyúk és radiátorok cseréje, termosztátok és elzárók cseréje, tágulási tartályok cseréje garanciával. Rézcsővel és műanyagcsővel is dolgozunk. Vízvezeték szerelő és fűtésszerelő gyorsszolgálat Budapest kerületeiben.

A fűtésszerelő telefonszáma