A fűtésszerelő telefonszáma

A kémény tisztításról

A kémény tisztításról
Bár a kéményseprők rendszeresen járják a házakat, a tulajdonosoknak is érdemes odafigyelni a kémények megfelelő állapotának folyamatos biztosítására. Egy jól kialakított, ideális méretű kémény éveken át nem igényel karbantartást, de tisztítására rendszeres időközönként szükség van.

A kémények megtisztítására szolgál a kéményajtó. Ezt csak azután nyissuk ki, hogy a fűtőberendezést kikapcsoltuk. Legyünk óvatosak, amint kinyitjuk, a korom kiömlik, ezért a környékét takarjuk le papírral! Ha a meggyújtunk egy papírt és az hirtelen meglobban és elég, azt mutatja, hogy a kémény huzata jó. Más esetben azonban a kémény tisztításra érett. Ilyenkor a kéményben rakjunk tüzet kevés száraz fából és papírból. Ennek hatására a kémény falán lévő korom leég és a levegővel együtt távozik. Erre rásegíthetünk, ha egy kefével átdörzsöljük a kémény falát.

A kéménytisztítási módszerek legújabb generációját képviseli a kéménytisztító fahasáb, melynek segítségével szintén jó eredményt érhetünk el. Ezeket a termékeket bármilyen tüzelőanyaggal működő fűtőberendezéshez alkalmazhatjuk. Kandallóknál és cserépkályháknál azonban jobb a kémény tisztítását szakemberre bízni a biztonság érdekében.

Fűtésszerelés Budapesten és Pest megyében. Csőtörések és szivárgások felderítése,  gyors hibaelhárítással. Vízmelegítők cseréje, központi fűtés szerelés, keringető szivattyúk és radiátorok cseréje, termosztátok és elzárók cseréje, tágulási tartályok cseréje garanciával. Vízvezeték szerelő és fűtésszerelő gyorsszolgálat Budapesten.

A fűtésszerelő telefonszáma