A fűtésszerelő telefonszáma

Bojler vízkőtelenítése házilag

Bojler vízkőtelenítése házilag
A bojler élettartamát alapvetően meghatározza, hogy mennyire figyelünk oda a karbantartására. Ennek egyik alapvető része a vízkőtelenítés, melyet kétévente, évente érdemes elvégezni. Ahol keményebb a víz, ott ennél gyakrabban is esedékes.

De nemcsak a víz keménysége befolyásolja a bojler állapotát, hanem a víz hőfoka, az elhasznált meleg víz mennyisége is fokozhatja a bojler vízkövesedését. Amikor a lerakódott vízkő már különböző működésbeli problémákat vált ki, elkéstünk. Jobb a bajt megelőzni és rendszeresen elvégezni ezt a feladatot saját kezűleg vagy elvégeztetni szakemberrel.

A bojler vízkőtelenítése házilag is megoldható, természetesen csak kellő elővigyázatosság mellett. A legelső lépés a készülék áramtalanítása, majd a bojlerből a víz leeresztése. Amennyiben a kádba eresztjük a távozó vizet, mindenképpen dugjuk be, hogy az esetlegesen kipottyanó csavarokat felfoghassuk és hogy a vízkő darabokat ne engedjük lefolyni. A bojlerházban lévő vízkövet kezünkkel kapargassuk le, így jobban látjuk azt is, hogy mit szükséges cserélni. A vízkő általában tönkreteszi a tömítéseket, az aktív anódot és sokszor a fűtőszálat is. Összeszereléskor, feltöltés után fontos ellenőrizni, hogy nincs-e szivárgás valahol.

Fűtésszerelés Budapesten és Pest megyében. Csőtörések és szivárgások felderítése,  gyors hibaelhárítással. Vízmelegítők cseréje, központi fűtés szerelés, keringető szivattyúk és radiátorok cseréje, termosztátok és elzárók cseréje, tágulási tartályok cseréje garanciával. Vízvezeték szerelő és fűtésszerelő gyorsszolgálat Budapesten.

A fűtésszerelő telefonszáma