A fűtésszerelő telefonszáma

Fűtésszerelő Budapest IX. kerület

Fűtésszerelő Budapest IX. kerület
Fűtésszerelés IX. kerület: Ferencváros, Gubacsidűlő, József Attila lakótelep. Központi fűtés szerelés, karbantartás és javítás. Szivattyúk, elzárók, légtelenítők, sarokszelepek, radiátorok, termosztátok, tágulási tartályok, cseréje. Fűtési rendszerek felújítása és javítás. Ezen kívül, mindenféle vízvezeték szerelési feladatot is vállalunk – Budapest IX. kerületében.

Érdekesség:
A szellőztetésről fontosságáról ritkán esik szó, ha az energia spórolás a fő téma. Pedig egészséget és életet menthet. Miről is van szó? Modern ingatlanok közös jellemzője a tökéletes hőszigetelés, mely kiterjed a padozatra, a falakra, a tetőszerkezetre és a nyílászárókra is. Ez a fajta hermetikus lezárás a hőt bent tartja, de a párát is. Arról nem beszélve, hogy ha régebbi típusú nyílt égésterű kéményes fűtőberendezésünk van (cirkó, kazán, konvektor, vízmelegítő) akkor a folyamatos friss levegő utánpótlásáról is gondoskodnunk kell. Régi népi szólás, hogy: elfogyott a levegő.

Mik azok a tipikus jelenségek melyek arra utalnak, hogy kevés a levegő a lakásban?
– Folyamatos rossz közérzet, fejfájás, levertség.
– Párásodó üvegfelületek és hideg pontok és pára lecsapódások a hőhidaknál.
– Penész és gomba megjelenése a sarkokba, tipikusan a konyhában, a fürdőben.
– Extrém esetekben, az érzékelővel ellátott fűtőberendezés leáll.
– Szén-monoxid mérgezés.

Hogyan lehet oxigénnel dúsabbá tenni a lakás levegőjét?
A témát bontsuk két részre. Vannak az olcsó házi praktikát és létezik a jövőbe mutató végleges megoldás is. Megjegyzem, pár év múlva új lakóház csak légcserélővel (rekupátor) beépítésével kaphat építési engedélyt. Az egyszerű megoldások közé tartozik a reggeli déli és esti szellőztetés. A pára lecsapódásra hajlamos helyiségeket lássuk el szellőző ventilátorral. Az ablakokba építtessünk szellőzőt vagy vágjunk réseket a szigetelő gumiba.

hocserelo-rekupator

A költséges de hosszútávon legkomolyabb megoldás a hővisszanyerő szellőző rendszer, azaz a rekupátor. Már több gyártó forgalmazza és külföldön rendkívül elterjedt épületgépészeti megoldás az energiatakarékos szellőztetésre. A megoldás lényege tömören: az egyik ventilátor folyamatosan friss levegőt szív be amit egy hőcserélő segítségével felfűtenek a másik ventilátor által kifújt levegővel. A csőhálózatban a kifújt és bejövő levegő nem keveredik, csak hőátadásról van szó. Így minimális a hőveszteség, viszont mindig friss oxigéndús levegő van az otthonunkban. Ami nagy előnye a rekupátoros rendszereknek, hogy különböző filterek és szűrők is felszerelhetők rá, tehát pollen és különböző allergiás betegségekben szenvedő embereknek ideális tartózkodási hellyé válik az otthonuk. Sajnos a kész rendszer az ingatlan méretének függvényében? 800 Eft. és 2 millió Ft. között van.

Fűtésszerelés – Budapest IX. kerület

Fűtésszerelés – Budapest IX. kerület – olcsón, garanciával.

Ami IX. kerületi fűtésszerelő munkatársainkat jellemzi:
Pontos és gyors megjelenés a munkaterületen, precíz munkavégzés, modern technológiák alkalmazása, garancia minden munkára, hétvégén és ünnepnapokon is dolgozunk, kiszámítható korrekt árak. IX. kerület – Ferencváros, Gubacsidűlő, József Attila lakótelep – fűtésszerelés.

A fűtésszerelő telefonszáma