A fűtésszerelő telefonszáma

Hőcserélő meghibásodásáról

Hőcserélő meghibásodásról
A hőcserélő vörösrézből vagy acélból készül, hozzá csővezeték kapcsolódik. Feladata a forró égéstermék és a felmelegítésre váró víz hőtartalmának kicserélése. Az égéstermék a hőcserélő lamelláin keresztül távozik a készülékből.

Hőcserélő meghibásodásáról

A lamellák között azonban idővel lerakódnak az égéstermékek. Ez a megszokott hőterhelés mellett alacsonyabb hőmérsékletű vizet eredményez. Ilyenkor a felhasználók általában növelik a hőterhelést, de ezzel csak azt érik el, hogy a hőcserélő felületén korom keletkezik, ami nagyon jól szigetel. A folyamat végén a hőcserélő lamellái összeégnek, a lemezköpeny kiég. Ezt megelőzhetjük egy jól beszabályozott égővel.

Ha a készüléket nem függőlegesen szerelték fel, a hőcserélő lemezköpenye szintén kiéghet. Ugyanezt eredményezheti, ha nem gondoskodunk a karbantartásról. Ilyenkor a forró égéstermék nem tud távozni és kiégeti a lemezt.

A vízkő is nagy kárt tud okozni, ami a csőkígyó belsejében rakódik le. Az ennek következtében kialakuló keresztmetszet csökkenés tönkreteheti a gázkészüléket, de ön magábnan már az is komoly problémát jelent, hogy a vízkő szintén nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Fűtésszerelés Budapesten és Pest megyében kedvező áron. Csőtörések, csőrepedések, szivárgások felderítése és gyors hibaelhárítása, garanciával. Vízmelegítők cseréje, konvektorok bekötése és karbantartása, központi fűtés szerelés, keringető szivattyúk cseréje, radiátorok cseréje és áthelyezése, termosztátok és elzárók cseréje, tágulási tartályok cseréje. Vízvezeték szerelő és fűtésszerelő gyorsszolgálat Budapesten.

A fűtésszerelő telefonszáma