A fűtésszerelő telefonszáma

Kandalló kémény bélelése

Kandalló kémény bélelése
A bélelés több szempontból is hasznos, ezért alkalmazását a gázkészülékeknél már évekkel ezelőtt kötelezővé tették. Azonban más esetekben is fokozza a fűtés hatékonyságát, valamint biztonsági szempontból is előnyös.

Akár gázzal, akár fával vagy szénnel fűtünk, nagy mennyiségű kén-dioxid és szén-dioxid szabadulhat fel az égés során. Ahogyan a füst kifelé halad a kéményből, veszít hőmérsékletéből és vízcseppek formájában lerakódik annak falán. A vízcseppek azonban maró hatásúak lesznek a füstgázban lévő anyagok magas koncentrációja miatt. A téglakémények ennek a káros hatásnak csak egy ideig tudnak ellenállni. A folyamat azonban megelőzhető a kémény kibélelésével. Erre a célra általában saválló csövet használnak, hogy ez milyen méretű legyen, azt kémény méretező program segítségével lehet megállapítani.

Kandalló kémény bélelése

A kémény bélelése előtt nemcsak a téglakémény méretét kell figyelembe venni, de azt is, hogy mekkora a fűtőkészülék teljesítménye, a füstcsonk átmérője és hogy van-e a kéményben elhúzás. A saválló acél csöveket biztonságosan felhasználhatjuk vegyes-, gáz- és olajtüzelésű füstgáz elvezető rendszerekhez is. Fontos, hogy mindig saválló acélból és ne csak rozsdamentes acélból készült csövet használjunk béleléshez, mivel erre a célra ez utóbbi egyáltalán nem megfelelő. A kéménybélés csövet profi módszerekkel ma már bontás nélkül is lehetséges beépíteni a kéménybe.

Fűtésszerelés Budapesten és Pest megyében. Csőtörések és szivárgások felderítése,  gyors hibaelhárítással. Vízmelegítők cseréje, központi fűtés szerelés, keringető szivattyúk és radiátorok cseréje, termosztátok és elzárók cseréje, tágulási tartályok cseréje garanciával. Vízvezeték szerelő és fűtésszerelő gyorsszolgálat Budapesten.

A fűtésszerelő telefonszáma