A fűtésszerelő telefonszáma

Napkollektor javítása

Napkollektor javítása
A napkollektoros rendszer, amennyiben minőségi alapanyagokból és szaktudással van kiépítve, úgy tartják, minimális eséllyel képes meghibásodni. Ha mégis, akkor is van lehetőség a javítására, de azt ne várjuk, hogy mindezt olcsón megússzuk.

Napkollektor javítása

A napkollektor képes szétfagyni abban az esetben, ha a tavasztól őszig működő rendszert túl későn ürítettük le, illetve ha a fagyálló nem volt kellően tömény. Ilyenkor a hőelnyelő károsodik, azt kell kiszerelni a kollektorból. Amennyiben a hőelnyelő kilyukad, javítani nem lehet, cserélni kell. Előfordulhat elektrolitikus korrózió is, amennyiben a napkollektor közvetlenül vizet melegít és klór kerül bele. Ennek hatására akár ki is lyukadhat. Hogy ez bekövetkezzen, néha elég néhány hónap, de általában a folyamat évekig is eltart.

A napkollektornál hibalehetőség az üvegfelület, ami eltörhet. Ez általában nem használat közben és nem időjárási viszontagságok miatt történik. Többnyire beépítéskor sérül meg az üveg, ami szintén cserélhető. Ha azt tapasztaljuk, hogy nem folyik kellő mennyiségű és megfelelő hőmérsékletű meleg víz a csapból, érdemes alaposabban megvizsgálni a kollektorokat. Gyakran banális okok állnak a háttérben. Előfordulhat például, hogy a napkollektor elpiszkolódása a ludas, de lehetséges, hogy a szolár folyadék öregedett el. Ezeket a problémákat könnyedén orvosolhatjuk.

Fűtésszerelés Budapesten és Pest megyében. Csőtörések és szivárgások felderítése,  gyors hibaelhárítással. Vízmelegítők cseréje, központi fűtés szerelés, keringető szivattyúk és radiátorok cseréje, termosztátok és elzárók cseréje, tágulási tartályok cseréje garanciával. Vízvezeték szerelő és fűtésszerelő gyorsszolgálat Budapesten.

A fűtésszerelő telefonszáma