A fűtésszerelő telefonszáma

Napkollektor telepítése

Napkollektor telepítése
A napsugarak hőtermelő energiáját hasznosítja ez a fűtésre is alkalmas rendszer, mely környezetbarát és magas hatásfokú megoldás a meleg víz előállítására is. Telepítése előtt az első és legfontosabb lépés kijelölni a csövek, a melegvíz tároló, a szivattyú, a vezérlés és más gépészeti elemek helyét.

A napkollektor telepítésénél nagy gondot kell fordítani a tájolásra. A tetőcserépre szerelt napkollektor 30-45 fokos dőlésszög és déli tájolás mellett tudja a maximális teljesítményt hozni. Mivel a rendszer maximális hőmérséklete elérheti a 280 fokot is üresjáratban, figyelni kell arra, hogy ekkora hőmérséklet elviselésére valamennyi szerkezeti elem képes legyen. Ezért ne használjunk műanyagcsövet, gumibetéte flexibilis csövet és bármilyen olyan megoldást, ami nem rendelkezik ekkora hőtűrő képességgel.

Ha a kollektorok 5 kW-os teljesítménynél nagyobb hőt adnak le a csőhálózatot mindenképpen vörösréz csövekből építsük ki. Gumitömítéses kötések rézcsöves rendszernél sem alkalmazhatunk. Nem szabad megfeledkezni a csőszakaszok tágulási lehetőségéről biztosításáról sem, ehhez szükséges bizonyos idomok beépítése és a megfelelő nyomvonal kiválasztása.

Fűtésszerelés Budapesten és Pest megyében. Csőtörések és szivárgások felderítése,  gyors hibaelhárítással. Vízmelegítők cseréje, központi fűtés szerelés, keringető szivattyúk és radiátorok cseréje, termosztátok és elzárók cseréje, tágulási tartályok cseréje garanciával. Vízvezeték szerelő és fűtésszerelő gyorsszolgálat Budapesten.

A fűtésszerelő telefonszáma